15.08.2018 00:52 Τζήμερος Θάνος   Μια ολόκληρη μέρα πέρασε που έγιναν ρεζίλι στα social media ο καταληψίας κι η μαστουροπαρέα του και δεν βρέθηκε ούτ… https://t.co/kcEiKRpnAy 15.08.2018 00:51 Παπούλιας Στάθης   Η Μπενφίκα αντίπαλος του ΠΑΟΚ, ένα βήμα πριν τους ομίλους του Champions League https://t.co/1np9owTGem 15.08.2018 00:45 Σίλας Σεραφείμ   Ο «γιος του Μπαρμπανίκου» δεν τα πάει και τόσο καλά… | https://t.co/5Z0DBLSgwI https://t.co/vEC0CBFARD 15.08.2018 00:38 Σίλας Σεραφείμ   Το θεμα ειναι το ποιος κοβει εισιτηρια. https://t.co/3A5X0h7ggG 15.08.2018 00:36 Σίλας Σεραφείμ   Εισιτηρια εγω κοβω.. https://t.co/MRATgcEHcc 15.08.2018 00:26 Παπακώστα Κατερίνα   Σας περιμένουμε, με ανοιχτή αγκαλιά, στην Πατρίδα παλληκάρια μας. https://t.co/uiQHupmGvN 15.08.2018 00:17 Βαρθακούρης Χάρης   Είναι 14 Αυγούστου (για άλλα 10 λεπτά), είμαι με την οικογένειά μου, με τα πρόσωπα που αγαπάω περισσότερο στο ηλιακ… https://t.co/yt9dXvbTgI 15.08.2018 00:17 Παπούλιας Στάθης   Champions League: Τεράστια ρόκριση ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, 0-0 με Σπαρτάκ Μόσχας https://t.co/zvhgIWcwYw 15.08.2018 00:12 Παπούλιας Στάθης   Champions League: Στον δρόμο προς τα αστέρια η ΑΕΚ https://t.co/Kp35vrwupH 15.08.2018 00:05 Νιφλής Μάνος   Προσοχή παιδιά!Η Λούτσα έχει μπλε σημαίες αλλά η Σαντορίνη όχι.Αυτά!
Αρχή Blog Συνεντεύξεις Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος δε χρειάζεται συστάσεις! Πολυπράγμων και ετοιμόλογος, με επόμενο στόχο του το Δήμο των Αθηνών, λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους!

Σχολιάζει με ειλικρίνεια πρώην δημάρχους, πολιτικούς αντιπάλους , δημοσκοπήσεις, αλλά και χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν, ενώ μας δίνει ραντεβού την Τετάρτη 19 Μαρτίου, για να μας παρουσιάσει το πρόγραμμα της "ΑθήναΔιαμαντόπετρα". Γνωρίζει καλά την πόλη του και είναι έτοιμος να παλέψει γι' αυτή! Να γιατί διεκδικεί την ψήφο μας:

Θα έλεγε κανείς πως είσαι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, αφού η είδηση της υποψηφιότητάς σου, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τι μπορεί να κάνει για την Αθήνα και τους Αθηναίους ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος;

O Γρηγόρης Βαλλιανάτος είναι ένας πολιτικός επιστήμονας, ένας δημοσιογράφος, ένας ακτιβιστής, ένας διαφημιστής, ένας εθελοντής, ένας άνθρωπος γνωστός για το θάρρος και τη δουλειά του, την οποία ζήτησαν πολλοί. Το πρόγραμμα της ΑθηναΔιαμαντόπετρα θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση της δυστυχίας, το στήσιμο ενός Δήμου όπου θα υπάρχουν δουλειές και ωφέλη απο τη λειτουργία του για όλους, και τέλος θα ξαναβρούμε τη μεγάλη εικόνα μιάς πόλης που ο κόσμος όλος προσκυνά. Όλα αυτά χρειάζονται στη σημερινή κρίση γιατί το πρόγραμμά μας μιλάει για ελευθερίες, χρώμα και τάξη, γιατί ο υποψήφιος δήμαρχος είναι άνθρωπος της τόλμης και της πράξης. Η Αθήνα χρειάζεται όραμα και δουλειά.

Τι σημαίνει και γιατί επιλέχτηκε το όνομα του συνδυασμού σου, «Αθήνα Διαμαντόπετρα»;

ΑθήναΔιαμαντόπετρα σημαίνει όραμα, πείσμα και πίστη στη μεγάλη εικόνα μιάς πόλης προσκύνημα του κόσμου όλου, πόλη που ονειρεύονται άνθρωποι απ όλο τον κόσμο, πόλη που σήμερα αν και γονατισμένη καλείται να ξαναβρεί το δρόμο της για τους κατοίκους της και καλείται να ξαναεμπνεύσει τον κόσμο. Σημαίνει τέλος πως βάζουμε τον πήχη ψηλά.

Θεωρείς ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί των προηγούμενων δημάρχων;

Αν μιλήσουμε για το σημερινό δήμαρχο Γ. Καμίνη, η Φιλελεύθερη Συμμαχία μαζί με τη Δράση και με μιά δημοτική παράταξη που στην αρχή στόχευε να βγάλει δήμαρχο τον Τάσο Αβραντίνη, με το όνομα Πορτοκαλί, είναι μέρος της σημερινής διοίκησης. Για την ΦιΣυ ο απολογισμός της θητείας του δημάρχου είναι ελλιπής, και αν και ο δήμαρχος έβαλε μιά κάποια τάξη και διαχειρίστηκε τα κοινά με μέτρο, σήμερα νομίζουμε πως ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι πολύ πιό πλούσιος στην κατεύθυνση της παρέμβασης του δημάρχου σε θέματα που σφραγίζουν την καθημερινότητα του δημότη όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της αστεγίας της μετανάστευσης της πορνείας και των παράνομων ουσιών, θεμάτων που ο δήμος δεν νομοθετεί αλλά καλείται να παρεμβαίνει ριζικά γιατί χωρίς λύσεις σε τέτοια θέματα δεν πάει πουθενά. Επίσης ένας φιλελεύθερος δήμαρχος ασχολείται με τη λειτουργία και την απελευθέρωση της αγοράς στο δήμο. Τέλος ασχολείται με την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους αποτελέσματος για τις υπηρεσίες του δήμου προς τους δημότες.

Έχοντας ζήσει στην Αγγλία, σε ένα Multi-cultural περιβάλλον όπως αυτό του Λονδίνου, ποιες διαφορές εντοπίζεις στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα κοινά σε σχέση με τους Αθηναίους και ειδικότερα, πιστεύεις πως είναι πιο «πολιτισμένοι» από εμάς;

Δεν καταλαβαίνω τα κοινά σαν κάτι καθολικό και υποχρεωτικό. Στην Αθήνα χρειάζεται εκπαίδευση για κάποιους κανόνες που επιτρέπουν στους δημότες να ζουν τη ζωή τους όπως γουστάρουν, αλλά και να ζουν με άλλους ανθρώπους που γουστάρουν να ζουν αλλιώς απ'τις νόρμες και τους υποχρεωτικούς κανόνες. Αυτό ονομάζω πολιτισμό συγκατοίκησης.

Tι έχεις να δηλώσεις για τις δημοσκοπήσεις που προβλήθηκαν, που σας εμφανίζουν στο 1,7 %;

Συνιστώ στους ανυπόμονους αναγνώστες σας και σ'εσάς λίγη υπομονή μέχρι να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας και να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε δημόσια με τους συνυποψήφιους μας, την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 13:00 στο CAMP καφέ της πλατείας Κοτζιά.

Πρόσφατα υποστήριξες πως ο κυριότερος αντίπαλός σου είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Τι είναι αυτό που του δίνει πολιτική δύναμη; Πόσο ικανό τον θεωρείς;

Υποστηρίζω πως πραγματικός μου αντίπαλος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης γιατί εκπροσωπεί ότι μισώ στη ζωή μου. Το μαύρο φασισμό, την περιφρόνηση της ελευθερίας σε κάθε της μορφή, την ηλίθια απλούστευση της πραγματικότητας, τη βία και τη βαρβαρότητα. Συμβαίνει βέβαια τον καιρό που αναπτύσσονται όλα αυτά εκ μέρους της ΧΑ, στην κυβέρνηση να βρίσκονται οι πιό αναξιόπιστες και αποτυχημένες και υπεύθυνες για την καταστροφή πολιτικές δυνάμεις της φούσκας. Χωρίς όραμα χωρίς σχέδιο, δεν εφαρμόζουν το Μνημόνιο αλλά τη δική τους ερμηνεία του Μνημονίου και με την έγκριση της τρόικας συνεχίζουν να αρνούνται να δουν την Ελλάδα στην ΕΕ ως δημιουργικό μέλος και σέρνουν τη χώρα στα απομεινάρια των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεών τους προς συντεχνίες συμφέροντα και διαπλεκόμενους που μας βάλτωσαν.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου για το Δήμο Αθηναίων; Με τι θα καταπιαστείς πρώτα;

Πέραν απ αυτά που σας είπα ήδη, θα σας αφήσω σε αγωνία μέχρι την Τετάρτη που θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα της ΑθηναΔιαμαντόπετρα στα ΜΜΕ.

Δεν έκρυψες ποτέ το ποιος είσαι, αντίθετα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, αποκάλυψες ιδιαίτερες πτυχές του εαυτού σου. Πού αποσκοπούσε όλο αυτό, με το δεδομένο, πως με τον τρόπο αυτό, άφησες ουσιαστικά «άοπλους» αυτούς που ίσως χρησιμοποιούσαν κάτι απ΄ όλα αυτά για να σε βλάψουν;

Χαίρομαι που το δεύτερο μέρος της ερώτησης είναι και η απάντηση!

Δε δίστασες να χαρακτηρίσεις gay δύο από τους συνυποψήφιούς σου, προκαλώντας ένα όργιο αντιδράσεων. Υπήρχε κάποιο κίνητρο γι 'αυτό; Υπήρξε κάποια αντίδραση ή διάψευση από τα συγκεκριμένα πρόσωπα;

Δεν "χαρακτήρισα γκέι" δύο αντιπάλους μου αλλά επανέλαβα για τον Νικήτα Κακλαμάνη κάτι που τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στη διάρκεια του Athens Pride από χιλιάδες συμμετέχοντες σ αυτό, και δεν είναι άλλο από το χοντρό δούλεμα ενός δημάρχου που αποφασίζει πως θα πει όχι στην αυτονόητη αιγίδα του σε μιά συμβολική εκδήλωση που συμβαίνει σε κάθε ευρωπαική πρωτεύουσα κάθε χρόνο, ενώ ο ίδιος είναι γκέι. Δεν άκουσα σχόλιο εκ μέρους του.

Χαρακτηρίστηκες από την κυρία Φωτεινή Πιπιλή ως "επαγγελματίας ομοφυλόφιλος", "καρφί" και "ρουφιάνος" , χαρακτηρισμοί αρκετά σκληροί. Πού αποδίδεις αυτήν την επίθεση;

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν είναι τίποτε μπροστά σ αυτά που ακούω τα τελευταία 30 χρόνια που ασχολούμαι με όλα τα ταμπού της ζωής των νεοελλήνων. Αγαπώ Φωτεινή Πιπιλή και κατανοώ τη στήριξη μεταξύ φίλων και συναγωνιστών όπως εκείνη και ο ΝΚ.

Μπορεί να είναι συμβατή η καθημερινότητα του Γρηγόρη Βαλλιανάτου με την καθημερινότητα του Δημάρχου, όπως ήδη σε αποκαλεί ο κόσμος στο δρόμο;

Η καθημερινότητα ενός Δημάρχου είναι να λύνει προβλήματα σε μιά πόλη στην οποία είναι άρχοντας και σκατατζής. Είμαι εξοικειωμένος και με τα δύο εδώ και χρόνια.

Να σου ευχηθούμε καλή επιτυχία, κλείνοντας με την ερώτηση, «γιατί να ψηφίσουμε Γρηγόρη Βαλλιανάτο για δήμαρχο Αθηναίων»;

Να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας. Να ψηφίσετε Γρηγόρη Βαλλιανάτο για Δήμαρχο Αθηναίων γιατί ξέρει την πόλη και τα προβλήματά της, γιατί θα συμφωνήσετε με το πρόγραμμα της ΑθηναΔιαμαντόπετρα που λύνει προβλήματα της καθημερινής ζωής των δημοτών, σέβεται τη ζωή τους, δημιουργεί δουλειές για όλους, γιατί έχει το θάρρος να διεκδικεί πράγματα για το δήμο, δεν θα κρύψει κανένα πρόβλημα της πόλης, δουλεύει σκληρά και ξέρει να ακούει.Θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όποτε δημοσιεύουμε νέο άρθρο στο blog;

Γραφτείτε τώρα μέσω RSS ή μέσω Email (Google Feedburner)!

Τελευταία Άρθρα

1 σχόλιο

  • Σάββατο, 15 Μάρτιος 2014 15:55 δημοσιεύθηκε από πτερυγόσαυρος

    Δημοσιογράφοι είστε ή αγιογράφοι;

Προσθήκη σχολίου


Το diasimoi.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Με την υποβολή του σχολίου σας, δηλώνετε ρητά πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.