18.02.2018 08:22 Ιγνατίου Μιχάλης   ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥΘα προχωρήσει ο Ερντογάν στο απονενοημένο διάβημα του πολέμου στο Αιγαίο και την Κύπρο;… https://t.co/RVusw2mlRV 18.02.2018 08:19 Ιγνατίου Μιχάλης   ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ: Ο νεοθωμανισμός του Ταγίπ Ερντογάν και ο ναζισμός του Χίτλερ: Πόσο προσομοιάζουν...… https://t.co/Gm2OMUZVtr 18.02.2018 08:18 Γεωργιάδης Άδωνις   Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι όντως τρομακτικό https://t.co/AW3u4jJFuy 18.02.2018 08:18 Ιγνατίου Μιχάλης   ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΗ χώρα στις ορέξεις του Ερντογάν; Τελειώνει το αφήγημα των οπαδών της όποιας λύσης...… https://t.co/ZozcWdaPyg 18.02.2018 08:17 Ιγνατίου Μιχάλης   Γράφει ο Γιώργος ΝικητιάδηςΗ Ελλάδα χάνει όταν επικρατεί η διχόνοια: Στα εθνικά θέματα δεν χωρούν μικροκομματισμοί… https://t.co/4BXBAmh2r3 18.02.2018 08:16 Ιγνατίου Μιχάλης   Του Πέτρου Ι. ΜηλιαράκηΟι Τσάμηδες και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Εμμέσως διεκδικούν εδάφη της Ηπείρου… https://t.co/q1u0P58f5X 18.02.2018 08:14 Ιγνατίου Μιχάλης   Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΤελεσίγραφο από τον Ερντογάν: Θέλει συνδιαχείριση του φυσικού αερίου και μοντέλο δυο κρατών στη… https://t.co/qjr2wRVxk3 18.02.2018 08:02 Γερμανού Ναταλία   Τι δουλειά εχω να τα σχολιάζω; Αλλα θέματα δεν υπάρχουν ; https://t.co/fEsWLCTM0j 18.02.2018 07:58 Ιγνατίου Μιχάλης   Θα προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα του πολέμου, στο Αιγαίο και την Κύπρο, ο Ερντογάν; https://t.co/TZEB05rJv7 18.02.2018 07:42 Νικολόπουλος Νίκος   https://t.co/vEVCeiCh6h
Αρχή Blog Ψυχολογία - Σχέσεις Χριστίνα: "Βρήκα κρυμμένα αντικαταθλιπτικά! Τι να κάνω;"
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Οι πρώτες ερωτήσεις των επισκεπτών του diasimoi.gr είναι γεγονός και θα απαντιούνται με σειρά προτεραιότητας!

Απαντά η Virtus*

Αποφάσισα να στείλω την ιστορία μου εδώ, προκειμένου να μου λυθούν κάποιες απορίες. Είμαι 29 χρονών και πριν ένα μήνα γνώρισα κάποιον συνομήλικό μου σε μια κοινή παρέα. Από τότε είμαστε μαζί, μιας και υπήρξε μια αμοιβαία έλξη. Έχουμε ήδη αποφασίσει να έχουμε αποκλειστική σχέση, ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα κάνουμε παιδιά και οικογένεια. Έχουμε διαγράψει μέχρι και τα προφίλ μας στο facebook και δε βλέπουμε καθόλου άλλα άτομα, θέλουμε μόνο να είμαστε μαζι, χωρίς πειρασμούς. Κι ενώ όλα είναι τέλεια, ανακάλυψα χτες, στο σπίτι που μένει μόνος του, κάποια ισχυρά αντικαταθλιπτικά. Ύστερα, το συνδύασα με κάποιες ώρες που χρειάζεται να λείπει και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρέπει να βλέπει κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ, είναι ότι μου το έκρυψε όλο αυτό! Έχω πέσει από τα σύννεφα! Πώς περιμένει να παντρευτούμε, αν έχει τέτοια μυστικά από μένα; Eίναι κληρονομικές οι ψυχιατρικές ασθένειες; Είμαι πολύ προβληματισμένη με όλα αυτά. Ευχαριστώ! Χριστίνα.

Αγαπητή Χριστίνα.. Πραγματικά, δεν ξέρω από πού να το πιάσω. Αρχικά, θερμά συγχαρητήρια για τη σχέση σου και την αμοιβαία έλξη. Ωστόσο, έχω κι εγώ κάποιες απορίες. Είστε μαζί μόλις ένα μήνα και υπάρχει ήδη στο τραπέζι η λέξη "γάμος"; Πρόλαβες να γνωρίσεις βαθιά αυτόν τον άνθρωπο; Έχεις γνωρίσει τον κύκλο του και την οικογένειά του; Πιστεύεις πως είναι ο ιδανικός σύντροφος, ο κατάλληλος για πατέρας των παιδιών σου; Ο γάμος είναι μια απόφαση ζωής και είναι διαφορετικό να μας βγάζει κάποιος να θέλουμε να περάσουμε μια ζωή μαζί του, από το να συζητάμε γι'αυτό στον πρώτο μήνα.

Δεύτερον, απορώ γιατί έχετε σβήσει τα προφίλ σας. Η κοινωνικοτητά μας είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τη συντροφικότητα και ελπίζω ο πραγματικός λόγος να μην είναι η ζήλια. Αν πρέπει ο φίλος μας να κόψει τις επαφές με τον υπόλοιπο κόσμο, προκειμένου να μη ζηλεύουμε.. κάτι δεν πάει καλά. Σύντομα θα θελήσετε και οι δύο να αναπληρώσετε χρόνο κι επικοινωνία με άτομα που τώρα παραμερίζετε.

Και πάμε στο επίμαχο θέμα. Ανακάλυψες κάποια αντικαταθλιπτικά. Καλό θα ήταν αυτό να έγινε τυχαία και όχι μετά από.. ψαχούλεμα στον προσωπικό του χώρο. Η κατάθλιψη είναι κάτι αρκετά προσωπικό και βρίσκω αρκετά λογικό να μην έχει προλάβει ο σύντροφός σου να σου ανοιχτεί τόσο πολύ συναισθηματικά, ώστε να σου το πει. Είστε μαζί ένα μήνα μόνο, ενώ το βαθύ δέσιμο σε μια σχέση έρχεται αρκετά αργότερα. Η κατάθλιψη, δεν είναι πληροφορία που τη μοιράζεσαι στα πρώτα ραντεβού. Ωστόσο, εσύ η ίδια, δε θα έπρεπε, εφόσον περνάτε τόσο χρόνο μαζί να έχεις αντιληφθεί κάτι στη διαθέσή του, ώστε να μην είχες πέσει από τα σύννεφα, όταν ανακάλυψες τα χάπια; Μιας και τα βρήκες, το λογικό είναι να το συζητήσεις μαζί του. Όχι σαν ανάκριση, όχι σαν κατηγορία. Ο πιο απλός και ευθύς τρόπος, είναι και ο καλύτερος. Πρέπει, εάν νιώθεις έτοιμη να τον υποστηρίξεις σε όλο αυτό, να του δείξεις ότι είσαι εκεί, έτοιμη να τον ακούσεις και να τον καταλάβεις. Εάν είσαι πραγματικά εκεί για εκείνον, είναι απίθανο να σου κρύψει ξανά πράγματα από δω και πέρα.

Σχετικά με αυτό που ρωτάς για την κληρονομικότητα.. παρατηρώ πως πάλι επαναφέρεις το θέμα "γάμος-παιδιά." Έπεσες, μεν, από τα σύννεφα, ωστόσο, επιμένεις εκεί. Γιατί; Παρ'ολ'αυτά, για να μη μένεις με απορίες, απαντώ: αν και έρευνες έχουν συσχετίσει τις ασθένειες της ψυχής με γονίδια, αυτές δεν εκδηλώνονται ποτέ, αν δεν υπάρξει το ..ακατάλληλο περιβάλλον για να τις "πυροδοτήσει". Συνεπώς, τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και μην ανησυχείς. Καταλαβαίνεις, όμως, πως στη φάση αυτή, θα πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο το θέμα του συντρόφου σου και πώς θα τον βοηθήσεις, ενισχύοντας και τη μεταξύ σας εμπιστοσύνη. Μην εστιάσεις, προς Θεού, στο αν είναι πιθανό ο ίδιος να κληροδοτήσει την κατάθλιψη στα παιδιά σας. Θα τον επιβαρύνεις, θα τον αγχώσεις, θα τον κάνεις να νιώσει ενοχικά, χωρίς λόγο.

Εστίασε στο να φτάξεις το παρόν της σχέσης σου γερό, γιατί έτσι μόνο θα μπορέσεις να χτίσεις ένα ευτυχισμένο μέλλον!

* Ρωτήστε τη Virtus οτιδήποτε σχετικό με σχέσεις, ψυχολογία, όνειρα και δείτε την απάντηση online στο diasimoi.gr! Στείλτε τα email σας τώρα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.Θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όποτε δημοσιεύουμε νέο άρθρο στο blog;

Γραφτείτε τώρα μέσω RSS ή μέσω Email (Google Feedburner)!

Τελευταία Άρθρα

Προσθήκη σχολίου


Το diasimoi.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Με την υποβολή του σχολίου σας, δηλώνετε ρητά πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.